Aktuális híreink

Együttműködés a hagyományőrzés jegyében

Együttműködés a hagyományőrzés jegyében
A III. Magyar Értékek Napján kiemelt fontosságú a jelenlétünk, hiszen az Iposz a kézművesség egyik fővédnöke - hangsúlyozta Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetségének elnöke.
Az elnök kifejtette, hogy együttműködési partnerek az NMI Művelődési Intézettel, így nagyon fontos, hogy együtt dolgozzanak a hagyományok megőrzésében, "hiszen aki a múltját, az értékeit nem őrzi, annak nincs jövője". Hozzátette, hogy a régi kézműves szakmai termékei is megjelentek a Magyar Értékek Napján, így mindenki megismerhette azokat a hagyományos dolgokat, amik akár egy-egy megyéhez is köthetőek. Nagyon fontos, hogy együtt dolgozzunk a hagyományok megőrzésében


A Magyar Értékek Napját idén harmadik alkalommal rendezték meg, legelőször 2013-ban, azóta pedig két évente kerül sor a seregszemlére. Az idei rendezvényen 30 kiállítói pavilon, 26 kézműves foglalkozás és interaktív mesterségbemutató volt, hazánk 19 megyéje mellett a Kárpát-medencei magyar szervezetek is bemutatták nemzeti kultúránk legféltettebb kincseit és hagyományait. 

 
/T.D.