Aktuális híreink

Hiánypótló digitális képzést szervezett az építőipari kivitelezőknek az IPOSZ

Hiánypótló digitális képzést szervezett az építőipari kivitelezőknek az IPOSZ
Európai uniós forrás felhasználásával hiánypótló digitális képzést szerveztek az építőipari kivitelezők számára, hogy támogassák a mikrovállalkozások fejlődését, a korszerű technológia térnyerését az ágazatban - közölte az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) az MTI-vel.
    Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetségének elnöke a közleményben ismertette, hogy a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében 50 millió forint felhasználásával az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségével (IVSZ) közösen valósítják meg az országos projektet.
    A projekt részeként 100 főre kiterjesztett mélyinterjút készítettek, ez alapján alakították ki a tananyagot az építőipari kivitelezőkkel közösen - tájékoztatott az IPOSZ.
    A képzésen alkalmanként 20 fő vehet részt. Eddig már kétszer háromnapos oktatást tartottak a programban, és folyamatban van az utolsó szervezése is - közölte az IPOSZ.
    Tordai Balázs, az IVSZ ipar 4.0 szakértője a közleményben kiemelte, sok vállalkozó még mindig nem használja a közösségi médiát tevékenysége támogatására, ezért a képzésen ezeknek a platformoknak a lehetőségeivel is megismerkednek a résztvevők, hogy miként használják vállalkozásuk érdekében.
    A digitális eszközök az ajánlatok elkészítésében is nélkülözhetetlenek, egy látványos prezentáció pedig hozzájárulhat a sikeres üzletkötéshez - tette hozzá a szakértő.
    Az oktatási napokon bemutatják az épület információs modell (Building Information Modeling - BIM) rendszert is.