Aktuális híreink

Kitüntetéseket adott át Varga Mihály ipartestületi vezetőknek

Kitüntetéseket adott át Varga Mihály ipartestületi vezetőknek
A gazdasági élet kiválóságainak, közöttük iparosoknak nyújtott át elismeréseket a nemzetgazdasági miniszter október 23-án Budapesten.

(balról jobbra: Mahler Wolfgang Otto,Tóth Tiborné, Sári Tibor, Hódos Antal)

Mahler Wolfgang Otto
elnök a Balatonfüredi Szolgáltató Ipartestület javaslatára az IPOSZ előterjesztésére Magyar Gazdaságért Díjban részesült. A Marborg Invest Kft. ügyvezetője. A balatonfüredi KIOSZ alapszervezet fegyelmi bizottságának tagja (1984-90-ig), 1990-ben a Balatonfüredi Szolgáltató Ipartestület (SZIT) alapítója, 1991-től elnöke. A Veszprém Megyei Kézműves Kamara alapító tagja, 1994-2000 küldött, a megyei elektromos szakosztály elnökségi tagja. Szakvizsga biztos (1996-2000). 1990-től a Balatonfüredi Önkormányzat gazdasági bizottságának tagja. 1994-ben a balatonfüredi vállalkozók kamattámogatási alapjának indítványozója. Az elbíráló Önkormányzati Bizottság tagja, indítványozója az 1997. évben utódként azt folytató önkormányzati testület által alapított Vállalkozásfejlesztő Közalapítványnak, ahol kurátor a mai napig. 1987-ben (Germering, Németország), és 1993-ban (Castricum, Hollandia) a testvérvárosi kapcsolatok kisiparos és kézműves oldalát képviseli, a kisiparos szakembercsere elindítója, alapító tagja a Balatonfüred-Opatija testvérvárosi egyesületnek.

Tóth Tiborné a Pásztó és Vidéke Ipartestület javaslatára, az IPOSZ előterjesztésére Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült. 1998 óta a Pásztó és Vidéke Ipartestület alkalmazottja. 13 éve szervezi, irányítja és fejleszti kiemelkedően, teljes odaadással az ipartestület életét, a tagság teljes támogatásával és elismerése mellett. Nógrád megyében a legnagyobb, országos szinten is kiemelkedő létszámú egyesület irányítója, időt és energiát nem kímélve fáradhatatlanul segíti a vállalkozók gazdasági és szakmai munkáját, a település közéleti tevékenységét.

Hódos Antal a Hajdúnánási Ipartestület javaslatára, az IPOSZ előterjesztésére Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült. 1982-től kisiparos, 1993-tól az ipartestület elnöke. Önfeláldozó munkával segíti az iparosság, az ipartestület működését. Megyeszerte elismerik munkáját, iparos társai érdekében kifejtett tevékenységét. Vezetésével a Hajdúnánási Ipartestület aktív részese, alakítója lett a helyi társadalom életének. Példaértékű együttműködést alakított ki a megyei és helyi szervezetekkel, a város Önkormányzatával. Az ő kitartásának is köszönhető a Hajdúnánási Ipartestület székházának a tulajdonba vétele, a Hajdúk Vidékfejlesztési Egyesület által, a Leader pályázat keretében történő teljes felújítása, korszerűsítése. Tagja a Szikvízgyártók Ipartestületének, alapítója a Jedlik Ányos Szikvíz Lovagrendnek, tagja a Fehérasztal Lovagrendnek. Nagy szerepe van a helyi hagyományok őrzésében, gasztronómiai rendezvények szervezésében.

Sári Tibor az Ajka-Devecser és Térsége Ipartestület javaslatára, az IPOSZ előterjesztésére Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült. Évtizedeken át volt az ipartestület kimagasló szaktudású vezetője, jelenleg mentora. Sári Tibor pedagógus mivoltából fakadóan segítőkész, Ajkán és körzetében rengeteg vállalkozó köszönheti neki sikeres pályafutását, vállalkozásának megalakulását és működését. Kiváló kommunikációs képességeinek köszönhetően mindenkivel könnyen szót ért, bárki fordulhat hozzá problémáival. Ipartestületi vezetőként számos vállalkozó, iparos képzését, továbbképzését bonyolította. Értékrendjében az együttérzés, igazságosság és a becsületesség előkelő helyet foglal el. Közel 50 éves pályafutása mindenki számára példaértékű.