Aktuális híreink

Kulcsfontosságú a kkv-szektor fejlődése

Kulcsfontosságú a kkv-szektor fejlődése
Az Ipartestületek Országos Szövetségének 34. országos közgyűlésén az elmúlt egy év történéseiről számoltak be, valamint a közel jövő feladatait is meghatározták. Németh László, az IPOSZ elnöke beszédében hangsúlyozta, hogy kulcsfontosságú a kkv-szektor fejlődése.
"Eseményekben gazdag évet tudhat maga mögött az IPOSZ" - kezdte beszámolóját Németh László. Elmondta, hogy egyre több hazai és európai partner keresi fel az IPOSZ-t közös projekt végrehajtásának szándékával, míg a visegrádi országokkal továbbra is kiváló az együttműködés. Az elnök hangsúlyozta, hogy az IPOSZ célja a megalakulás óta változatlan: "a magyar mikro és kisvállalkozások helyzetbe hozása és versenyképességük javítása". Hozzátette, hogy több problémával szembesül ez a szektor, a legújabb a megfelelően szakképzett munkaerő hiánya."Eseményekben gazdag évet tudhat maga mögött az IPOSZ"


Kifejtette, a számok egyértelműen bizonyítják, hogy kulcsfontosságú a fejlődés, hiszen a kkv-szektor foglalkoztatottsága 70 százalékos, a teljes vállalkozási kör teljesítményének a felét adják, valamint a GDP-hez is jelentősen hozzájárul. A munkaerőhiány lelassíthatja a foglalkoztatottság emelkedését, ugyanakkor a vállalkozások fejlődéséhez több támogatás érhető el, "a rendszerváltás óta minden kormányzat kiemelt hangsúlyt fektetett a szektor támogatására, de vannak hiányosságok". Az IPOSZ változatlanul azért küzd, hogy az általa képviselt gazdasági erő a súlyának megfelelő mértékben vehessen részt a gazdaságpolitika irányításában" - zárta beszédét az IPOSZ elnöke.

/T.D.