Aktuális híreink

Nemzetközi konferencia a cégutódlásról

Nemzetközi konferencia a cégutódlásról
2019. november 21., Benczúr Ház
A Hanza Parlament az IPOSZ-szal közösen 2019. november 21-én Budapesten fogja megtartani nemzetközi konferenciáját, amelyen jelen lesznek a német, osztrák, olasz partnerszervezetek is.
 
Minden kedves érdeklődőt ezennel szeretettel meghívunk erre a nemzetközi konferenciára! A konferencián végig szinkrontolmácsolás lesz.
 
A konferenciát döntő mértékben a vállalkozások átörökítése, a nemzedékváltás kérdésének fogjuk szentelni és ezen a területen nemzetközi tapasztalatok is elhangzanak majd.
 
A konferencia helyszíne: Benczúr Ház, Budapest, Benczúr utca 27.
 
Időpontja: 2019. november 21., 09:00 – 14:00 óra

A konferencián jelen lesz az Innovációs és Technológiai Minisztérium főosztályvezetője is, akinek döntő szerepe volt az elmúlt napokban meghirdetett KKV Stratégia kidolgozásában. Az IPOSZ legutóbbi közgyűlésén résztvevő György László államtitkár a kormányzat egyik legfontosabb célkitűzései közé sorolta a nemzedékváltás, a cégek átörökítésének problémáját, tekintettel arra, hogy előreláthatólag a következő 5 évben a kisebb vállalkozások 30%-a, a nagyobb vállalkozások 50%-a hagyhatja abba tevékenységét a tulajdonosok kiöregedése miatt. Nagy kérdés tehát, hogyan lehet elősegíteni azt, hogy ezek a piaci pozíciókkal, tapasztalatokkal rendelkező cégek ne tűnjenek el. A nemzetközi konferenciával az IPOSZ szeretne hozzájárulni ahhoz az egyre szélesebb körben kibontakozó párbeszédhez, amely kezd a társadalomban felerősödni ezzel a problémakörrel kapcsolatban. A nemzetközi konferencia azt is bizonyítja, hogy nem egyszerűen magyar problémáról, hanem egy összeurópai, az egész európai gazdaságot közelről érintő problémáról van szó.
 
A konferencia programja letölthető innen, kérünk minden érdeklődőt, hogy lehetősége szerint vegyen részt ezen a konferencián. Kérjük, részvételi szándékukat a jelentkezési lapon jelezzék számunkra.