Aktuális híreink

Több mint 2 milliárd forintos beruházást indított az Alteo

Az Alteo Nyrt. tiszaújvárosi és győri telephelyein három 9 megawatt kapacitású gázmotor kezdte meg működését hétfőn, egy több mint 2 milliárd forintos beruházási program első lépéseként - közölte a társaság az MTI-vel.
A beruházással a vállalat a hazai kiegyenlítő energetikai piac kínálati oldalát szeretné bővíteni - ismertetik közleményükben.
    A fejlesztés következő ütemében további három, összesen 9 megawatt villamos teljesítményű gázmotort telepítenek majd, így a program végére az Alteo harmadával bővíti gázmotoros energiatermelő kapacitásait, és ezzel az ország egyik legnagyobb szabályozási központjává válik - tájékoztattak.
    Kitértek arra, hogy a COVID-19 járvány miatt előállt helyzet, valamint az erre válaszul az Alteo által bevezetett, emelt szintű belső biztonsági intézkedések mellett is folytatta a társaság győri és tiszaújvárosi üzemeiben zajló fejlesztési munkákat.
    A pandémiás korlátozások ellenére a biztonsági követelmények  betartása mellett időben sikerült megszerezni az extra kapacitások kereskedelmi hasznosításához szükséges engedélyeket, illetve akkreditációt, így a gázmotorok azonnal képesek a piaci igények kielégítésre - jelezte közleményében az Alteo.
    Az ALTEO Nyrt. hazai tulajdonban lévő, modern szemléletet képviselő energetikai szolgáltató és kereskedő vállalat, amelynek Magyarországon 26 erőműve van. A saját és a cég által üzemeltetett erőművek villamos teljesítménye meghaladja a 191 megawattot.
    A vállalat részvényeit 2010 októberében vezették be a Budapesti Értéktőzsdére. 2016-ban sikeres nyilvános részvénykibocsátást hajtott végre, amely során részvényei közkézhányadát négyszeresére növelte, miközben közel 1,4 milliárd forintnyi forrást tudott bevonni stratégiai terveinek megvalósításához. Az Alteo folyamatosan aktív a tőkepiacon, 2019-ben 12,5 milliárd forint értékben bocsátott ki kötvényt vagy részvényt, miközben az árbevétele dinamikusan bővült és 2019-ben elérte a 25,6 milliárd forintot, befektetett eszközállománya megközelítette a 25 milliárd forintot.
Forrás:MTI