Aktuális híreink

Új telephelyet épít a Vikiv Kft. Szekszárdon

Új telephelyet épít a Vikiv Kft. Szekszárdon
Több mint 400 millió forintos beruházással új telephelyet épít a bogyiszlói székhelyű Vikiv Vízügyi Kivitelező Kft. Szekszárdon.
Molnos Csaba a cég ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 50 százalékos támogatásával, 420 millió forintos ráfordítással hozzák létre az 5000 négyzetméteres telephelyet. A létesítmény a tervek szerint jövő év áprilisára készül el.
    A beruházási összeg nagyobb részét technológiai eszközökre, egy napi 400-500 köbméter kapacitású kőmegmunkáló gépsorra fordítják - tette hozzá. Az ezzel előállítandó, különböző szemcseméretű kövek felhasználása szerteágazó: alkalmas rézsűk, partfalak megtámasztására, útalapok kialakítására, szintén partfalak támasztására használt gabion elemek készítésére.
    A 2012-ben alapított, 13 főt foglalkoztató kkv árbevételének 95 százaléka vízépítésből származik, részt vettek mások mellett a Sygnus Kft. paksi kikötőjének függőleges partfalának építésében, több Duna-menti töltésfejlesztésben, valamint a beregi árapasztó tározó kivitelezésében. A megmunkált köveket a kft. saját projektjeiben használja majd fel, illetve értékesíti - mondta a cégvezető.
    A társaság 2015-ben könyvelte el legjobb eredményét: 1,7 milliárd forint nettó árbevételt és 438 millió forint adózott eredményt ért el. A cég a tavalyi 465 millió forint után idén egymilliárd forintot meghaladó árbevételt tervez; az ügyvezető közölte: a fejlesztéstől 2019-ben elsősorban az adózott eredmény növekedését várják.