Aktuális híreink

XXIV. KÖVET Konferencia

XXIV. KÖVET Konferencia
Növekedéskor utáni gazdaság - Időpont: 2019. november 15.
Helyszín: Danubius Hotel Gellért (1114 Budapest, Szent Gellért tér 2.)

Az emberi szervezetben a növekedési hormonok aktivitása a gyermekkor után fokozatosan csökken. Ez a növekedésihormon-gátló hormonnak (GHIH) köszönhető.

Hogyan építhetnénk be hasonló kontrolmechanizmust az elmúlt 200-2000-20000 évben áldásosnak bizonyult, de az utóbbi évtizedekben erősen megkérdőjelezett gazdasági növekedésbe? Kik lesznek azok a paradigmaváltók, akik effajta EGHIH-ként léphetnek működésbe?

A probléma sajnos nem válaszolható meg egyszerűen a nemnövekedés szlogennel, hiszen sok gazdaságnak és piaci szereplőnek még mindig a nyomorszintről kell felküzdenie magát a tisztes szegénységbe, ám másoknak ehhez valószínűleg meg kell állniuk a luxusfelhalmozásban. A közgazdaságtannak tehát meg kell válaszolnia olyan kérdéseket, mint a jó növekedés-rossz növekedés megkülönböztetése, a gazdasági növekedés egészséges határa, vagy hogy mi legyen az expanzióra épülő gazdaság motorja expanzió nélkül. Ráadásul a befeszülő nemzetközi ellentétek helyett békés és fokozatos átmenettel kell megteremtenünk a testvériségen alapuló, emberi és fenntartható fejlődés gazdaságelméleti alapjait.

A konferencián ezekre a kérdésekre keresik a választ, azoknak az alternatív közgazdászoknak segítségével, akik e kérdéseken legalább komolyan elgondolkoztak.

A konferencia ismertetője

Program

Részvételi díj:
Résztvevő: 24 900 Ft/fő
Tagkedvezménnyel (30%): 17 500  Ft/fő
Partneri kedvezménnyel (20%): 19 500  Ft/fő
Civil ár: 7 500 Ft/fő
Diákoknak (ebéd nélkül): 4 500  Ft/fő 


REGISZTRÁCIÓ november 10-ig