Pályázatfigyelő

A Magyar Kézművességért Alapítvány pályázati felhívása

Magyar kézművesség - 2009 és Magyar regék és mondák - kézműves szemmel

Nevezési határidő: 2009. június 25.

 

A Magyar Kézművességért Alapítvány

az IPOSZ-szal és a BKIK Kézműipari Tagozatával együttműködve

 

MAGYAR KÉZMűVESSÉG – 2009

és

MAGYAR REGÉK ÉS MONDÁK – KÉZMűVES SZEMMEL

  

címmel kettős, nyílt pályázatot hirdet, amelynek válogatott anyaga idén is a városligeti Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban kerül bemutatásra.

 

A pályázaton hazai és határon túli magyar alkotók, kézművesek, népművészek, iparművészek; egyéni jelentkezők és alkotóközösségek egyaránt részt vehetnek: természetes alapanyagok felhasználásával, bármilyen kézműves technikával készült maximum 3 olyan alkotással, amelyek más országos pályázaton még nem szerepeltek.

 

A pályázat első részére napjaink kézművességének legújabb, legszebb népművészeti és iparművészeti alkotásait, továbbá ritka, vagy kihalófélben lévő mesterségek, kézműves szakmák tárgyait lehet beadni.

 

A pályázat második részével a gazdag magyar rege- és mondavilágot szeretnénk felidézni: történeteinek, jeleneteinek, alakjainak megformálására bíztatjuk a pályázókat.

 

Nevezési határidő: 2009. június 25.

Az anyaggyűjtés időpontja: 2009. július 3-4-5.

 

Az anyaggyűjtés helyszíne: Liszt Ferenc Általános Iskola (Bp., XIV. ker. Városliget, Hermina út 23.)

 

A pályázatra beadott alkotások nem automatikusan kerülnek kiállításra! Válogatásukat és minősítésüket a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus valamint a Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztálya erre az alkalomra felkért szakértőiből álló zsűri végzi.

A zsűri döntése ellen nem lehet fellebbezni.

 

Elismerés, díjazás: a kiállításra bekerülő pályázók az ünnepélyes megnyitó során oklevelet kapnak, a zsűri által kiemelt alkotók ezen túlmenően különböző díjakat, elismeréseket vehetnek át.

 

Az ünnepélyes megnyitó tervezett időpontja: 2009. július 29.

 

A pályázat válogatott anyaga a Magyar Mezőgazdasági Múzeum földszinti időszaki kiállítótermében július 30-ától augusztus 23-áig  lesz látható.

 

A kiállításra került alkotások visszaadása az ezt követő 3 napon történik.

 

Ezúttal is tervezzük, hogy a megnyitóra megjelentetjük a kiállítás anyagát színes fotókon bemutató háromnyelvű albumot, amelyben a kiállításra bekerült minden alkotó 1-1 munkája szerepelni fog!

 

A pályázati felhívás teljes szövege az Alapítvány honlapján: www.amka.eoldal.hu olvasható!

 

További információ Gergely Imrétől kapható.

Tel: 06-1/354-3146; mobil: 06-30/394-6010; e-mail: amka@chello.hu ;