Szakképzés

Széchenyi István Egyetem Regionális-és Gazdaságtudományi Doktori Iskola

rövid tájékoztatója

A Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskola 2004-ban kezdte működését, két tudományterületen (közgazdaság- és jogtudomány), majd 2008-ban a jogtudomány kiválásával már határozottan fókuszál két tudományágra, a regionális tudományra és a gazdálkodás és szervezés tudományra.

 

Az Iskola egyik fő célja, hogy a regionális tudomány legújabb elméleti és módszertani eredményeivel megismertesse a hallgatókat. A regionális tudományon belül kiemelten kezeljük:

- az innovációk térbeli terjedését,

- a területi és települési tervezési rendszerek megújítását,

- a városok komplex elemzését,

- a közép-európai térfolyamatok feltárását,

- a vidéki terek kínálta fejlesztési adottságok elemzését,

- a regionális rendszerekhez kapcsolódó témák, így a kultúra gazdaságtan, a közszolgáltatások szervezése, vagy éppen az önkormányzati rendszerek összefüggései vizsgálatát stb.

A Doktori Iskolának 87 doktorandusz és 33 doktorjelölt hallgatója van, indulása óta (2004. február) 14 fő szerzett fokozatot, jelenleg 7 fő fokozatszerzési eljárása zajlik. A Doktori Iskola évente több konferenciát szervez, többek között a kétévente megrendezett Fiatal Regionalisták Országos Konferencia sorozatot is gondozza. Az Iskola évkönyvet jelentet meg, amelyben publikációs lehetőséget biztosít hallgatói számára.

 

9026 Győr Egyetem tér 1.

Tel: (96) 503 405   Fax: (96) 503 406

E-mail: ivanyv@sze.hu

Honlap: http://rgdi.sze.hu/