Aktuális híreink

Áprilisban látványterv készítésével folytatódnak az ingyenes képzések

2021. március 24. 05:56
Áprilisban látványterv készítésével folytatódnak az ingyenes képzések

Csaknem egy évvel ezelőtt indult az SZMTOI és az IPOSZ közös pályázata, ahol a szobafestő, mázoló, tapétázó szakemberek digitális kompetenciáját fejlesztik, illetve megismertetik őket a legújabb technológiákkal. A koronavírus-járvány ideje alatt a szervezők gyorsan váltottak, és az oktatást átköltöztették az online térbe, így a workshopok már egy új, eddig nem ismert oktatási helyszínen indultak el. A munkaerő-alkalmazkodó képességet erősítő projektből tanulmány is készül, amelyet a hazai iskolarendszerű oktatásba szeretnének integrálni. A hat tematikai egységből álló oktatás pedig egy nemzetközi konferenciával zárul, ahol a tapasztalatokat a környező országokkal is meg lehet majd osztani.

Három tematikai egység, két-kétnapos workshop keretén belül már meg is valósult. Számítástechnikai ismeretekkel kezdték, ahol a számítógépekkel, nyomtató csatlakoztatással, névjegykártya készítéssel, közösségi média felület létrehozásával ismerkedtek meg a résztvevők. Ezzel megteremtették az alapot, amelyre a következő egységeket építeni tudják. A második workshop témája poszter vagy képtapéta készítése, létrehozása, felhelyezése volt. Itt teljesen egyedi falfelületet tudnak létrehozni az alkotók, és akár egy óriási, családi képpel is be tudják borítani a megrendelő nappaliját. A harmadik alkalommal a TERC Kft. előadói a költségvetési programmal, digitális árajánlat készítésével ismertették meg a résztvevőket.
2021-ben is folytatódnak a workshopok: az április második felében induló képzésen először egy látványterv készítése lesz a téma, amire a Lakberendezők Országos Szövetségével karöltve várják a tanulni vágyókat.
Az online oktatás mellett, a két utolsó idei workshopot, személyes részvételre tervezik, amennyiben a vírushelyzet engedi. Az utolsó előtti alkalommal a sablonvágás, sablontechnika rejtelmeibe avatják be a résztvevőket (digitalizáció segítségével bármilyen feliratot, képet ki tudnak vágni, és azt felhelyezni falra, autóra stb.).
Végül egy különleges, ma még idehaza nem elterjedt technika megismertetéssel zárul a workshop. Olyan szimulátorok tesztelésében vehetnek részt a jelentkezők, amelyek segítségével a mozdulatot, a felhasznált anyagmennyiséget, a távolságot stb. be tudják mérni és ki tudják értékelni.
A workshopokra, Pest megye kivételével, országon belül, bárhonnan várnak jelentkezőket. A részvétel ingyenes, az induló képzések feltételeiről a www.festnet.hu, és az SZMTOI közösségi oldalán értesülhetnek.