Aktuális híreink

Ingyen kifestették a kórház auláját Mosonmagyaróváron

2020. May 29. 11:39
Ingyen kifestették a kórház auláját Mosonmagyaróváron
A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület tagja, Pap István felajánlotta, hogy üzlettársával és munkatársaival közösen kifestik a Karolina Kórház auláját. Egy közelmúltban megtartott elnökségi ülésen Winkler Károly, a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület elnöke megkérdezte a vállalkozókat, hogy mivel tudnának segítséget nyújtani a kórháznak...
A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület tagja, Pap István felajánlotta, hogy üzlettársával és munkatársaival közösen kifestik a Karolina Kórház auláját.
Egy közelmúltban megtartott elnökségi ülésen Winkler Károly, a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület elnöke megkérdezte a vállalkozókat, hogy mivel tudnának segítséget nyújtani a kórháznak.
Ekkor Pap István, a Kelemen és Pap Építőipari Kft. ügyvezetője felajánlotta, hogy üzlettársával és munkatársaival ingyenesen kifestik a Karolina Kórház auláját. Ennek munkálataival a napokban el is készültek. A festéshez szükséges anyagokat a Winkler Tüzép és Szín City Festékáruház ajánlotta fel. Az adomány értéke közel egymillió forint.
 
 
– Tíz évvel ezelőtt költöztem a családommal Berettyóújfaluból Mosonmagyaróvárra. A kezdeti időszakban egy helyi gyárban helyezkedtünk el feleségemmel. Néhány év gyári munka után döntöttem úgy, hogy látva az építőipar fellendülését, érdemes lenne a tanult szakmámban, szobafestő-mázolóként dolgozni. Egy helyi ismert vállalkozónál, Kelemen Istvánnál sikerült elhelyezkednem. Néhány év alkalmazotti státusz után úgy döntöttem, hogy egyéni vállalkozóként próbálok érvényesülni. Pár hónap múlva a régi főnököm megkeresett egy ajánlattal, miszerint szeretne velem egy közös vállalkozást alapítani. Az ajánlatot elfogadtam és így jött létre a cégünk – avatott be történetébe Pap István.
– A lányomnak volt egy térdműtéte, ami után komplikáció lépett fel. A sürgősségire kellett vinnem. A feleségemnek már akkor is említettem, hogy amint alkalmam adódik, kifestem ezt a részt – számolt be Pap István. Hozzátette: „Ez a város befogadott, munkát adott. Ezzel lehetőséget biztosított ahhoz, hogy életpályát tudjak felépíteni, amiért hálával tartozom.”
 
Mészely Réka