Szakképzés

IPOSZ Szakképzési Konferencia az előrehozott szakképzésről

Letölthető dokumentumok

Az IPOSZ 2009. november 25-én Országos Szakképzési Konferenciát tartott az előrehozott szakképzésről. Az IPOSZ támogatja ezt az új szakképzési formát, mert ez lehetővé tenné, hogy már a 10.-11. osztályban lehessen tanuló szerződést kötni. A 9. osztályban pedig iskolai tanműhelyi körülmények között történhetne a szakmára előzetes felkészítés. Ez a korábbi helyzethez képest egy évvel előre hozza a tanulószerződés megkötésének időpontját. Így már 17 éves korban szakmunkásvizsga bizonyítványt szerezhet a tanuló és ezzel a tankötelezettségét is teljesíti.

Jelenleg az iskolafenntartókon és az iskolákon múlik, hogy indítanak-e szeptember 1-től ilyen képzési formát. Az érdeklődés az iskolák és a családok részéről nagy. Nagyon fontos, hogy erről a képzési formáról minél szélesebb körben tájékozódjanak az iskolafenntartók, az iskolák, a családok és a helyi ipartestületek.

Az IPOSZ által szervezett országos Szakképzési Konferencián minden fontos szereplő elmondta a véleményét: A Szociális és Munkaügyi Minisztérium képviselője, a Magyar Szakképzési Társaság főtitkára, a Parlament Oktatási Bizottságának képviselője, aki az egész témakört kezdeményezte a Parlamentben, valamint a Gazdasági és Kereskedelmi Kamara képviselője. Az IPOSZ a különböző szakképzési rendezvényein már eddig is részletes tájékoztatást nyújtott a témáról, ezt a jövőben is meg fogja tenni.

A konferencián elhangzott legfontosabb előadások honlapunkról letölthetőek.

 

A letöltéshez kérjük, kattintson ide:

http://www.iparosujsag.hu/iu/showNews.do?id=1565&href=news.do?categoryID=7