Aktuális híreink

Kedden Orbán Viktor nyitja meg a magyar országpavilont Sanghajban

2018. november 04. 13:52
Kedden Orbán Viktor nyitja meg a magyar országpavilont Sanghajban
Orbán Viktor miniszterelnök Kínába utazott a november 5-én Sanghajban megnyíló első Kínai Nemzetközi Import Expo (CIIE) eseményeire.
A Hszinhua kínai ügynökség által közreadott képen Orban Viktor miniszterelnök (b) a sanghaji repülőtérre érkezik 2018. november 4-én. Orbán Viktor
a november 5-én Sanghajban megnyíló első Kínai Nemzetközi Import Expo (CIIE) eseményein vesz részt. MTI/Hszinhua
 Orbán Viktor hétfőn felszólal az Expo helyszínén zajló nemzetközi gazdasági és ipari fórum plenáris ülésén, majd Hszi Csin-ping kínai államfővel és a többi részt vevő ország delegációvezetőjével együtt megtekinti a kiemelt pavilonokat.
    A nap folyamán a magyar kormányfő a tervek szerint kétoldalú megbeszélést is folytat a kínai elnökkel - mondta avasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, hozzátéve: kedden Orbán Viktor nyitja meg a magyar országpavilont, majd a legnagyobb kínai vállalatok vezetőivel tárgyal.
    A sajtófőnök tájékoztatása szerint a sanghaji expóra utazó magyar kormányzati delegáció tagja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint Nagy István agrárminiszter is.
    A Kínai Nemzetközi Import Expót (CIIE) több mint 130 ország és térség, köztük Magyarország részvételével rendezik meg, a november 10-éig tartó eseményen mintegy 2800 cég állít ki, 12 ország, köztük Magyarország lesz az expo díszvendége.
    A sanghaji expo rendezői azzal számolnak, hogy több mint 80 ezer kínai és külföldi cég vesz részt vásárlóként a kiállításon. Az expo külföldi díszvendégei Magyarország mellett Brazília, Kanada, Egyiptom, Németország, Indonézia, Mexikó, Pakisztán, Oroszország, Dél-Afrika, Vietnam és Nagy-Britannia.
    A 24 millió lakosú Sanghajban 300 ezer látogatóra számítanak az expo szervezői.