Aktuális híreink

Különleges kenyereket kóstoltunk

Különleges kenyereket kóstoltunk
Nem véletlen, hogy a Magyar Pékszövetség kenyérversenyének kóstolóval egybekötött zsűrizését még a szervezőket is meglepő, hatalmas érdeklődés kísérte a sajtó részéről, mert a verseny második, nyilvános fordulóján asztalra kerülő falatok mindegyikéről ódákat lehetne zengeni.

Ilonka Boldizsár, a Világ Pék- és Cukrászszövetség nagykövete Fotó: Juhász Melinda

Az Ilonka Boldizsár vezette zsűri persze szorgalmasan dolgozott, így az is kiderült, hogy melyiket választották meg az Év Kenyerének, amelyet augusztus 19-21. között a Magyar Ízek Utcáján kóstolhat meg először a nagyközönség. A két kategóriában meghirdetett verseny győzteseiről sajnos csak az állami ünnepségek központi sajtótájékoztatóján, a Parlamentben hullik le a lepel augusztusban. A sajtó munkatársainak így bőven lesz ideje még azon rágódni, hogy a két kategória, a Szent István napi kenyér (hagyományos búzakenyér) és Innovatív (fűszeres, gyógynövényes kenyér) versenytermékeinek falatocskái ízlettek-e jobban a kóstoló során…

Annak ellenére, hogy a koronavírus járvány miatt sokáig bizonytalan volt az idei verseny megszervezése és lebonyolítása, közel félszáz nevezés érkezett. A nevezők között sokan voltak, akik mindkét kategóriában részt vettek, akár több kenyérrel – tudtuk meg Septe Józseftől, a Magyar Pékszövetség elnökétől. Jó volt hallani a zsűri elnökétől, Ilonka Boldizsártól, aki a Világ Pék- és Cukrászszövetség nagykövete és tiszteletbeli tagja, hogy a hazai sütőipar felveszi a versenyt a nemzetközi mezőnnyel.
Horváth Gábor Miklós