Aktuális híreink

Magas rangú kitüntetést kapott a Nyugatnémet Kézműipari Kamarák Szövetségének főügyvezetője

Magas rangú kitüntetést kapott a Nyugatnémet Kézműipari Kamarák Szövetségének főügyvezetője
Reiner Nolten a Magyar Érdemrend lovagkereszt fokozatát Düsseldorfban, Szegner Balázs főkonzultól vehette át. A kitüntetés megítélésére a magyar Külgazdasági és Külügyminisztériumon keresztül Németh László, az IPOSZ elnöke tett javaslatot.
A magyar főkonzulátus ünnepséget tartott Düsseldorfban az 1956-os forradalom ünnepi rendezvényén. Ezen a rendezvényen Szegner Balázs főkonzul, Áder János köztársasági elnök nevében Magyar érdemrend lovagkereszt fokozatát adta át Reiner Nolten főügyvezetőnek.
 
Szegner úr az indoklásában emlékeztetett arra, hogy Nolten úr elkötelezett tevékenységet végzett a magyar és német gazdasági együttműködés érdekében, különösen a kézműipari kis- és legkisebb vállalkozások érdekében.
 
Indoklásában a főkonzul kiemelte, hogy Nolten úr szerepet játszott már a 90-es években végrehajtott projektekben a magyar kézműipari szervezetek felépítése érdekében és azóta is folyamatos szerepet játszott nem csak a kapcsolatok ápolásában, hanem közös képzési projektek, párbeszédek kezdeményezésében és jelentős személyes segítséget nyújtott előadásaival, szakmai véleményeivel. Mindezzel erősítette a kézműipar területén a magyar-német barátság gondozását.
 
Köszönő szavaiban Nolten úr emlékeztetett arra, hogy ő a német és magyar személyiségek beszédeiben, függetlenül attól, hogy azok kulturális, politikai vagy gazdasági területről jöttek-e, mindig találkozott azzal a mondattal, hogy Németország soha nem fogja elfelejteni Magyarország hozzájárulását a vasfüggöny megnyitásában. Nolten úr számára ez mindig iránymutató volt, már abban az időben is, amikor politikai kérdésekben a két ország nem volt mindig azonos véleményen.
 
A kitüntetés átadására a magyar Külgazdasági és Külügyminisztériumon keresztül az Ipartestületek Országos Szövetségének nevében az IPOSZ elnöke, Németh László tett javaslatot. Az ünnepélyes átadásra Nolten urat elkísérték az Észak- Rajna-Vesztfáliai Kézműipari Kamarai Szövetség legfőbb vezetői is.
 
Ez az esemény is aláhúzza az ÉRV- magyar kézműipari kapcsolatok fontosságát, a két fél tevékenységének elismerését a Külgazdasági és Külügyminisztérium által vezetett ÉRV- Magyar Gazdasági Vegyesbizottságban.