Aktuális híreink

Magyarország legjobb kenyerei és sétáló süteménye

2022. July 01. 07:20
Magyarország legjobb kenyerei és sétáló süteménye
A Magyar Pékszövetség hagyományaihoz híven idén tizenegyedik alkalommal meghirdette a Szent István napi Kenyérversenyt. Az első körben ötvenhat termék nevezett három kategóriában, a selejtezőn ötfős szakmai zsűri értékelte a termékeket. A zsűrizés során az ítészek a Magyar Élelmiszerkönyv előírásának megfelelően vizsgálták a kenyereket, különös tekintettel a minőségi jegyekre, a héjazat, a bélzet, az illat, íz és aroma vonatkozásában.
A megmérettetés elsődleges célja, hogy folyamatos fejlődésben tartsa a sütőipart, így a hagyományos kenyerek mellett a fogyasztói igényeknek megfelelő, minőségi termékekkel gazdagodjon az egyik legalapvetőbb élelmiszerünk választéka. A másodlagos szempont a magyar pékek ötletgazdagságának bemutatása.
A sajtótájékoztatót Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke, Ilonka Boldizsár a Pékek és Cukrászok Világszövetségének örökös tiszteletbeli tagja, a zsűri elnöke nyitotta meg. Az elnök úr beszédében kiemelte, már az első megmérettetésen ötvenhat ígéretes termékkel neveztek be az ország legjobb pékségei. A második körös nyilvános eseményen az öttagú szakmai zsűri két résztvevővel bővült. Felkai Beáta az Agrárminisztérium Élelmiszergazdasági és Eredetvédelmi Főosztályvezetője és Dr.Pleva György, a NÉBIH Élelmiszer-takarmánybiztonsági Igazgatóságának igazgatója csatlakozott a sütőipari szakemberekhez. Az ítészek a rendezvényen huszonöt terméket kóstoltak végig két óra leforgása alatt.
A győztes termékekkel a nagyközönség augusztus 19-21. között találkozhat a Magyar Ízek Utcája rendezvényen, aminek az idei mottója a gabona. A látogatók betekintést nyernek a különböző búzafajták világába, izgalmas hazai lisztekkel találkozhatnak az itthon működő malmok kínálataiból.
Három kategóriában lehetett versenyezni a Kenyérversenyre:
  •  Szent István napi kenyér
  •  Innovatív kenyér
  •  Sétáló sütemény (új versenyszám ebben az évben)
A Szent István napi Kenyér kategória verseny kenyerei:
  •  Gulyás Kenyér
  •  Pásztor Kenyér
  •  Mangalicazsíros kovászos Kenyér
  •  Szent Istváni Matyó Vekni
  •  Durum Kovászos Kenyér
  •  Ünnepi Cipócska
  •  Egyházi Kenyér
  •  Kerepes Szíve 
  •  Szabolcsi Kovászos
Az Innovatív kategória verseny kenyerei:
  •  Római Carrot Kenyér
  •  Burgonyás-lenmagos Áldás
  •  Kukoricás-magvas Vekni
  •  Rusztikus Halászlé kísérő Kenyér
  •  Kendermagos alakor
  •  Ringló Cipó
  •  Erdei Munkás Kenyér
  •  Kriszti Levendulás Kenyere
  •  Batátás Kenyér
A Sétáló Sütemény versenytermékei:
  •  Zabos-szilvás Papucs
  •  Fahéjas Croffin
  •  Kelbimbós Forgó
  •  Körtés Fonat
  •  Túrós-barackos Szelet
  •  Teljes kiőrlésű tönkölyös szilvás papucs
  •  Epres fonat)
 
A verseny első és legfontosabb kategóriája az államalapítás ünnepére készülő alapélelmiszerünk. A Szent István napi kenyér alapfeltétele volt, hogy a kenyér a Magyar Élelmiszerkönyv előírása szerint készüljön lisztből, hagyományos kovászos technológiával, kizárólag hazai, természetes alapanyagok felhasználásával. Ebben a versenyszámban a kilenc legjobb kenyeret értékeli a hétfős zsűri. A sajtó képviselői az esemény során megnézhetik, megkóstolhatják azt a repertoárt, amiből az idei év nyertes kenyere kerül kiválasztásra. Az első helyezést elért Szent István napi Kenyeret augusztus elején, az állami ünnepségek központi sajtótájékoztatóján, a Parlamentben mutatják be.
A második kategóriában az Innovációs fejlesztések kapnak figyelmet – ez a versenyszám igen népszerű a versenyzők körében – nem mindennapi alapanyagokból, különleges gabonák és magvak felhasználásával sütötték meg a pékek a kenyereket, érdekes és merész íz világot ötvözve a dekoratív megjelenéssel.
A harmadik versenyszám ebben az évben újdonságnak számít. A Sétálós Süteményeknél alapkritérium a leveles tészta volt, a kialakítás során ügyelni kellett arra, hogy a termék kézzelfogható és séta közben is kényelmesen fogyasztható legyen.
A kategória győztesek a szakma elismerésén és megbecsülésén túl pénzjutalomban is részesülnek.
A Magyar Pékszövetség szakmai versenyén, csak azok tudnak igazán sikeresek lenni, akik fejlesztenek, időt és energiát fordítanak a folyamatos tanulásra. A magyar pékek elhivatottságát mutatja, hogy még a nehéz idők ellenére (háborús helyzet, a gazdasági válság, folyamatosan emelkedő költségek, szabályzati rendszerváltozások) is helyt állnak és kiemelt helyen kezelik a termékfejlesztést. Ez tette lehetővé, hogy az idei évben ötvenhat termékkel neveztek, minőségi kenyereket sütöttek és örömmel fogadták az új kategóriát, ahol az izgalmas ízek párosultak a különleges megjelenéssel.
A megmérettetésen a szakma képviselői nemcsak arra fordítottak energiát, amire szükség volt, hanem tettek egy bátor lépést és a jövőbe tekintettek. Ennek egyik oka, hogy a pékek felismerték, a fogyasztókat csak minőségi termékek előállításával és újdonságok bevezetésével lehet megtartani. Azok a vállalkozások, amelyek képesek újítani, többszörösen nyereséget könyvelhetnek el. A pékségek, akik részt vesznek a kenyérversenyen megteremtik maguknak a lehetőséget, hogy termékeiket népszerűsítsék, új fogyasztói körrel bővüljenek, hiszen ez egy remek lehetőség arra, hogy az Ízek Utcája rendezvényen személyesen is találkozzanak a fogyasztókkal.
A Magyar Pékszövetség méltán büszke a hazai pékekre, akik minden helyzetben helyt állnak és biztosítják az egyik alapvető élelmiszerünket, a kenyeret, ami minden család asztalán megtalálható az étkezések során. Jelenleg olyan hazai és globális folyamatok zajlanak a világban, amik gyökeresen megváltoztatják a sütőipari szakágazatot. A nehézségek ellenére próbálunk pozitívak maradni, mert a vásárlóknak szükségünk van ránk és a minőségi sütőipari termékekre egyaránt.
 
A második körös zsűri tagjai:
  •  Dr. Felkai Beátaaz Agrárminisztérium Élelmiszergazdasági és Eredetvédelmi 
  •          Főosztályának vezetője
  •  Dr. Pleva Györgyaz Élelmiszer és Takarmánybiztonsági Igazgatóságának vezetője,   főállatorvos
  •  Ilonka Boldizsár – a zsűri elnöke, a Világ Pék- és Cukrászszövetség nagykövete és 
      tiszteletbeli tagja
  •  Gyenge Katalin – a balatonkenesei Katica Pékség és Kávé és Teaház vezetője, a Bocus d’Or innovációs díj első helyezettje
  •  Nardai Anita- a Magyar Pékek Fejedelmi Rendfője, pékmester, a Falatnyi Pékség  
ügyvezetője, a Közép Dunántúli térségben
  •  Kászpári Károly – Baranya-Somogy-Tolna megye régió elnöke, Fristen Kft. ügyvezetője
  •  Király István – Bács-Kiskun megye régió elnöke, Király Pék és Társa Bt. alapítója
deneme bonusu veren bahis siteleri online casino siteleri 1xbet mobil poker siteleri rulet oyna bonanza siteleri
deneme bonusu veren siteler
casino siteleri
pendik escort
bahis siteleri
deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler
Desi bengali bhabhi homemade xxx sex mms Petite teen hard fucking interracial sex Cute teen blonde has kinky anal sex in thigh high stockings
Deneme bonusu veren siteler
1xbet giriş
ataşehir escort sultanbeyli escort
Deneme bonusu veren siteler
https://joyfulantidotes.com/
tedxpenn.com
tipobet yeni giriş
deneme bonusu veren siteler
deneme bonusu veren siteler
deneme bonusu veren siteler
deneme bonusu veren siteler
venüsbet
bahis siteleri
sweet bonanza
casino siteleri
superbetin
betsat deneme bonusu veren siteler
çevrimsiz bonus veren siteler casino siteleri casino siteleri canlı casino
en iyi casino siteleri
deneme bonusu veren siteler
deneme bonusu veren siteler