C2C KKV Erasmus+

Hulladékgazdálkodás, környezetvédelem, klímaváltozás - Új filozófiák a világgazdaságban. Mit tehetnek a mikrovállalkozások?

c2c fejléc

C2C, magyarul Bölcsőtől a Bölcsőig egy új gazdálkodási forma. A hamburgi székhelyű Hanza Parlament Erasmus+ projektjének magyarországi megvalósítása az IPOSZ részvételével.

Jelenleg az IPOSZ részt vesz egy C2C, Bölcsőtől a Bölcsőig elnevezésű projektben, ami egy új gondolkodási és gazdálkodási formát, a körforgásos gazdaságot mutatja be, amelynek egyre több a követője a világban és egyre több termék jön létre ennek a gazdálkodási formának az alapján.
A projekt keretében több fázisban magyar családi és mikrovállalkozások számára tartottunk képzéseket*, e vállalkozások tapasztalatait foglalják össze a következő televíziós összeállítások:

A bölcsőtől a bölcsőig - az IPOSZ programja, beszélgetés Solti Gáborral, Ma Reggel (részlet)

A bölcsőtől a bölcsőig - az IPOSZ Programja, Profit7 (részlet)

Hulladék- és gyártási felesleg felelős gazdálkodása - Profit7 (részlet)


A projekt keretében az IPOSZ saját kezdeményezésére összeállított egy 31-oldalas kézikönyvet is, melyben a családi, mikro- és kisvállalkozások számára foglalta össze a körforgásos gazdaság legfontosabb ismérveit. A kézikönyv tartalmazza az Európai Bizottság 2015. december 2-án a körforgásos gazdasággal kapcsolatban elfogadott jogalkotási csomagját, valamint a szakterületért felelős magyar tárca álláspontját.

IPOSZ kézikönyv a körforgásos gazdaság bemutatására

Bármilyen további információval a projekttel kapcsolatban készséggel állunk rendelkezésre, Solti Gábor igazgató (06-20-493-1630) és Rettich Tamás főtanácsos (06-30-385-6048), illetve a rettich@iposz.hu e-mail címen.* A továbbképzésre “Szakmai készségek javítása a Zöld Gazdaságban, a Cradle to Cradle (Bölcsötől a Bölcsőig) felnőttképzési program eszközein keresztül” projekt keretében kerül sor, amit az Erasmus+ Programon keresztül társ-finanszíroz az Európai Unió.