Közlemények

Teremts esély Magadnak és Másoknak!

A programról bővebben a www.seed.hu honlapon, az aktualitások között olvashat.
Teremts esély Magadnak és Másoknak!

Segítünk, ha Ön mikrovállalkozó és
 foglalkoztatni szeretne, de nem tudja, hogyan kezdjen hozzá;

 már próbálkozott a foglalkoztatással, de negatív tapasztalatokat szerzett, csalódott;

 vannak alkalmazottai, de nem hatékony a munkaszervezete;

 leterhelt, segítségre lenne szüksége, de fél a foglalkoztatástól.


A program megvalósulását az Egyenlő Esélyek Mindenki Számára Európai Év és az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja.

A KSH adatai szerint a legalább egy alkalmazottal rendelkező gazdasági szervezetek 86%-a - 10 főnél kevesebbet alkalmazó - mikrovállalkozás. Ugyanakkor az esélyegyenlőséggel foglalkozó szervezetek elsősorban a multinacionális cégeket célozzák meg tevékenységükkel. Ennek egyik oka az, hogy míg a mikrovállalkozások számaránya a vállalkozásokon belül 95%, addig a vállalkozási szektorban dolgozó foglalkoztatottaknak csak 20%-át alkalmazzák. Elterjedt az a vélekedés, hogy mivel maguk is esélyhátrányban vannak, nem várható el tőlük, hogy élenjárjanak az esélyegyenlőség előmozdításában. Emellett sokkal nehezebb őket elérni, a koncentráltan jelenlévő multikhoz képest. A lisszaboni célkitűzések ismeretében ugyanakkor nem feledkezhetünk meg az általuk képviselt óriási foglalkoztatási potenciálról. Az esélyegyenlőség előmozdítása szempontjából kiemelkedő jelentősége lenne annak, ha Magyarországon a közeljövőben nőne a mikrovállalkozások foglalkoztatási kapacitása, miközben az esélyegyenlőségi szempontokra is érzékenyebbé válnak. 17 éves szakmai tapasztalatunk szerint a mikrovállalkozások elzárkóznak a munkaerő-felvételtől, pedig túlterheltségük és szakmai korlátaik miatt mind maguknak, mind a vállalkozásuknak nagy szüksége lenne alkalmazottak bevonására. Az elzárkózás oka a bizalmatlanság mellett legtöbbször a magas közterhek, illetve az, hogy a minőségi munkaerő megfizethetetlen számukra. Esetükben még nagyobb kockázatot jelent, ha a munkaerő nem válik be, mivel nagy terhet ró a vállalkozásra az újabb munkatárs keresése, kiválasztása és betanítása. Többségük nincs tisztában azzal, hogy egy térben és időben rugalmasan működő mikrovállalkozás számos előnnyel szolgálhat olyan munkavállalóknak, akik egy klasszikus munkahelyen családi körülményeik, élethelyzetük vagy bármely egyéb ok miatt nem tudnak elhelyezkedni. Ha az alkalmazás során gondolnának a hátrányos helyzetűekre, az jelentősen megnövelné a kiválasztás merítési bázisát, ugyanakkor hosszú távon elkötelezett, lojális munkaerőre tehetnének szert egy mindkét fél igényeit figyelembe vevő, rugalmas munkavégzési forma kialakításával. A mikrok így korlátozottabb anyagi eszközeikkel is erősíthetik alkalmazottaik lojalitását, ami számukra kulcsfontosságú. Bár esélyegyenlőségi kézikönyv egyre több van, egyik sem szól az általunk megcélzott csoportnak. Az elérhető kiadványok általában nem elég pragmatikusak, nem elég közérthetőek, nem hangsúlyozzák eléggé a gyakorlati előnyöket. Meggyőződésünk, hogy az esélyegyenlőségi szempontok megismerése és tudatos alkalmazása számos esetben megoldást hozhat a mikrovállalkozások foglalkoztatási problémáira, és előmozdítja a hátrányos helyzetűek munkaerőpiaci esélyeinek javítását.

A programról bővebben a www.seed.hu honlapon, az aktualitások között olvashat. A program internetes fóruma a http://forum.seed.hu oldalon, az esélyegyenlőségi fórumon belül található. Itt minden érintett – potenciális munkaadó, munkavállaló és szakmai szervezet – hozzászólását szívesen vesszük.

Amennyiben szeretné velünk megosztani véleményét a „Munkahelyi esélyegyenlőség, mint versenyelőny a mikrovállalkozások számára” címmel készülő kézikönyvvel kapcsolatban, vagy elsők között szeretné a kézikönyvet megkapni, akkor kérjük, keressen bennünket az (1) 212 21 79-es telefonszámon vagy az ahorvath@seed.hu e-mail címen.