Aktuális híreink

25. BETLEHEMI JÁSZOL KIÁLLÍTÁS

25. BETLEHEMI JÁSZOL KIÁLLÍTÁS
A jubileumi kiállítás anyaga párhuzamosan két helyszínen: Budapesten a belváros egyik legszebb neobarokk épületében, a Duna Palotában és a veszprémi várban található Szaléziánum-ban, a Veszprémi Érsekség Turisztikai Központjában kerül bemutatásra.
A Duna Palotában (Bp., V. ker., Zrínyi u. 5.) már megnyílt kiállítás 2019. január 6-áig naponta 10-16 óra között tekinthető meg. Szünnap: december 11., 24., 25., 26., 31. és 2019. január 1. A belépés díjtalan.
A Szaléziánum-ban december 1-jétől 2019. január 4-éig, keddtől vasárnapig 9-17 óra között látogatható a tárlat.
A kiállításon természetes alapanyagok felhasználásával készült, a betlehemi jelenetet vagy annak szereplőit ábrázoló, a betlehemezés népszokásait megörökítő, illetve  az adventi-karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó alkotások láthatók.
A kiállításon való részvételre A Magyar Kézművességért Alapítvány (AMKA) – az IPOSZ-szal, a BKIK Kézműipari Tagozatával, a Ciszterci Egyházközséggel és a Szaléziánum-mal együttműködve – nyílt pályázatot hirdetett, amelyre hazai és határon túli magyar kézművesek, népművészek, képző- és iparművészek, hivatásos és műkedvelő alkotók, egyéni pályázók és közösségek egyaránt jelentkezhettek. Az alkotások válogatását néprajzkutatókból és iparművészekből álló zsűri végezte.
A pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére (Duna Palota Színházterme, 2018. december 11. 14 óra) a sajtó képviselőit is várjuk.
 
A kiállítás anyagát színes, háromnyelvű  reprezentatív fotóalbumban örökítettük meg. A december 12-én megjelenő, különleges karácsonyi ajándéknak számító Betlehemi képeskönyvben minden kiállító 1-1 alkotása szerepel.
A kiállítás főtámogatói: NKA, Fővárosi Önkormányzat, Magyarság Háza, IPOSZ, BKIK Kézműipari Tagozata, Duna Palota, Szaléziánum.