Aktuális híreink

Csúcsra törnek a magyar versenyzők Rigában

Csúcsra törnek a magyar versenyzők Rigában
A Fiatal Tetőfedők Világbajnokságát minden páros évben ősszel, most 27. alkalommal szervezte meg az IFD Nemzetközi Tetőfedő Szövetség. Az idén 11 ország ifjú mestereinek részvételével zajló bajnokságon Magyarország három csapattal képviselteti magát. A versenyről Szalai Leventét, a kiutazó csapatot  összefogó Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetség ügyvezetőjét kérdeztük.

Sz.L: Az eddigi eredményeket összegző ranglétrán ebben aversengésben Magyarorszàg a szerzett érmek alapján a 4. helyen áll, megelőzve Ausztria, Svàjc és Németorszàg csapatait. Esélyesnek látom, hogy idén sikerül feljebb kerülnünk. Az idén először a  a fémlemez fedés(bádogos), cserépfedés és lapostető versenyszàmban is sikerült hazai csapatot indítani.

Hány ország nevezett a versenyre?

Idén 11 orszàg vesz részt a versenyen jórészt európai államok, de az idén először Kìna is

Mi ezeknek a világbajnokságoknak a menetrendje?

Két évente- a páros években szervezik. Ide tartozik, hogy már tárgyalásokat folytattunk az IFD managementjével arról, hogy 2022-ben Budapest adjon otthont a eseménynek.

Mit kell tudni a rigai felállásról?

Két fős csapatokkal versenyzünk. Nagyon fontos az összhang, a feladatok megosztása, mivel nagyon kevés az idő. Az első két napon 1-1 kötelező, a harmadik napon egy szabadon választott feladatot kell teljesítenie a versenyzőknek.

A több hónapos felkészítés során, és a verseny alatt a komoly szakmai tapasztalattal bìró, nyelveket beszélő mentorok segítik a munkát.

A versenyben apró nüanszok határozhatják meg a végeredmény alakulàsàt. Ezért tegnap este mi is összerendeztük “titkos fegyvereinket”, amelyektől a réz karcmentes és szépen csillogó lesz, a cserepek megfelelő fényt kapnak. Mivel a munka körletért is pont jàr, a villàmgyors takarìtàshoz szükséges kellékeket is beszereztük!

Kik szálltak ringbe Rigában

A bádogos team Zalaegerszegen készült – versenyzők: Bìró Dàniel Làszló, Sàndor Istvàn, mentoruk Hidasi Tibor.

Építmény-szigetelő versenyzők: Farkas Zsolt Viktor, Morvai Péter, mentoruk Riczu Gyula, ők Budapesten készültek.
Tetőfedők Veszprémből: Borsos József, Vadas Màté, mentoruk Virth Csaba.
Milyen érzés ezt a csapatot összefogni, s milyen erdményre számít?

 

Büszke vagyok az ÉMSZ általmenedzselt három magyar csapatra. Rendkívül örömteli érzés, hogy szponzoraink (pl. a Construma) segítségével itt lehetünk Rigában, s jól ismerve csapatainkat biztos vagyok abban, hogy tovább növeljük érmeink számát.