Aktuális híreink

Fókuszban a cégutódlás

Fókuszban a cégutódlás
Az Iposz és Hanza Parlement közös pályázatának keretében valósult meg az a háromnapos képzés, melynek fókuszában a cégutódlás kérdése állt.
Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetségégének elnöke interjú keretében elmondta, hogy a közös pályázat keretében vállalkozói ismereteket és német nyelvet oktattak, a cégutódlás a harmadik fázis volt. "A rendszerváltás után nagyon sok cég alakult, melyek vezetőinek napjainkban aktuális a cégátadás. "Ez sokaknak problémát jelenthet, számos program indult ennek támogatására" - mondta el Németh László.

A háromnapos képzés során a cégutódlás jogi, pénzügyi és stratégiai terveinek felépítését tekintették át. "A cél, hogy a vállalkozások megismerjék azokat a problémákat, amelyek felmerülnek egy cégutódlás során." Hozzátette, hogy sok cég családon belüli megkeresi az utódot, ám 60 százalék cégen belül, vagy azon kívül keresi az új vezetőt. "Nagyon sok a mikro- és kisvállalkozás, ha ezek megszűnnek, akkor számos lakossági szolgáltatás is veszélybe kerül."