Aktuális híreink

Az IPOSZ elismerésében részesült Geszti Glória

2022. November 23. 19:10
Az IPOSZ elismerésében részesült Geszti Glória

2022. szeptember 14-én a Magyar Kézművesség Napján került sor az iparos mesteremberek, ipartestületi munkatársak, főszerkesztők, újságírók és háttérmunkát folytató munkatársak lelkiismeretes munkájának elismerésére, kitüntetések átadására, melyen Geszti Glória hölgy nem tudott részt venni. Az Országos Elnökség, az ipartestületekkel együtt, nagyra becsüli és megköszöni mindazt a munkát, amelyet a média munkatársai a kézműipar hagyományainak megőrzése érdekében végeztek.

Az IPOSZ Országos Elnökségének külön Elismerő Oklevelét adták Geszti Glória hölgy részére.

 

  • Geszti Glória színművész és televíziós szerkesztő, Aranymikrofon-díjas újságíró.

Pályáját a színpadon kezdte a Déryné Színházban, a Madách Színházban, a békéscsabai Jókai Színházban, az Arany János Színházban, a Karinthy Színházban, az Evangélium Színházban, a Ruttkai Éva Színházban. Kétszer is Nagy Miklós-vándordíjjal tüntették ki. Éveken át látható volt Eiko gésaként a japán költészetet, kultúrát ismertető önálló estjével. A Magyar Televíziótól nívódíjat kapott.

1992 óta televíziózik. Előbb a Zenit TV társtulajdonosaként, főszerkesztőjeként, műsorvezetőjeként találkozhattak vele a nézők. Eközben az alapító stáb tagja volt, és 3 évig szerkesztette is a Magyar Televízió Főtér című műsorsorozatát.

2007 óta pedig a „Hatoscsatorna” televízión a Tea Glóriával című, hetente jelentkező két órás magazinműsorát szerkeszti és vezeti. Bennük kultúránk szolgálata, az egészséges életmódra ösztönzés elválaszthatatlanul összefonódik nemzeti összetartozásunk érzésével, magyar önazonosságunk, nyelvünk ápolásával, hagyományaink őrzésével, tájaink, településeink bemutatásával, új értékeink megismertetésével jelenlegi határainkon belül és túl. A műsor idén jubilál, augusztusban lett 15 éves!

Számos élő műsorban, rendezvényen működik közre műsorvezetőként, előadóművészként. Éveken át vezette a Recski Szövetség megemlékezését a kényszermunkatábor helyszínén, ezekről több dokumentumfilmeket készített. Műsorsorozatot szerkesztett a Magyar Művészeti Akadémia pályázatára 1956 kevéssé ismert eseményeiről, nyelvművelési műsorokat az Anyanyelvápolók Szövetsége részére. Eddigi munkásságáért elismeréseként kapta a Kárpát Medencei Újságírók Egyesülete a „Nemzeti Újságírásért" kitüntetés arany fokozatát, az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetsége az "56-os Hűség a Hazáért Érdemkeresztet" adományozta részére.

A hatoscsatorna Tea Glóriával című műsorában az IPOSZ pályázatainak kapcsán egy egész sorozatot biztosított az elmúlt hónapokban. Egyénisége, értékrendje, eddigi munkássága méltóvá teszi arra, hogy az IPOSZ elismerésben részesítse.