Aktuális híreink

Az Iposz új projektet indít közösen a Hanza Parlamenttel

2022. August 16. 10:52

Az IPOSZ örömmel jelenti be részvételét egy újabb nemzetközi Erasmus+ KA2 projektben: "Digitalisation of experiential learning and WBL - Deal with Digital Work-Based Learning" (A tapasztalati tanulás és a munkaalapú tanulás digitalizálása – Lépjünk előre a digitális munkaalapú tanulásban).

Az olasz SFC Sistemi Formativi Confindustria által vezetett konzorcium, amelyhez stratégiai partnerek - köztük vállalkozások, innovatív pedagógiára szakosodott egyetemek, a mechatronika és a zöld gazdaság területén tevékenykedő szakképzési központok képviselői, Magyarországról az IPOSZ - csatlakoztak, azon dolgozik, hogy elősegítse az olasz, német, spanyol, magyar és litván szak és felnőttképzési oktatóknak az innovatív pedagógiai megközelítések alkalmazására való képességét. A projekt középpontjában a digitális munkaalapú tanulási (WBL) kialakításához szükséges képzési lehetőségek biztosítása áll.
 
A partnerség célja, hogy növelje a szak és felnőttképzési oktatók digitális kapacitását a munkaalapú tanulási módszerek és megközelítések megtervezésére és differenciálására. A partnerség a munkaalapú tanulást fenntarthatóbbá kívánja tenni, többek között azáltal, hogy bővíti a WBL legjobb gyakorlatok cseréjének és a távoktatásnak a lehetőségeit.

A Deal with Digital WBL projekt a következő, további célokat követi:

 

  • A szak és felnőttképzési oktatók számára a munkaalapú tanulás módszertanának, laboratóriumi és tapasztalati online tanulásnak az innovációjához szükséges új digitális készségekre vonatkozó kompetenciakeret kidolgozása.
  • A szakoktatók ösztönzése arra, hogy a digitális munkaalapú tanulási tapasztalatokon keresztül elsajátított készségek megtervezéséhez, átadásához, értékeléséhez és érvényesítéséhez speciális kompetenciákat szerezzenek.
  • A szak és felnőttképzési oktatók digitális készségeinek bővítését célzó, a "Deal with Digital Work-based Learning" platformon távoktatásban elérhető tanfolyam kidolgozása a digitális technológiák használatának a munkaalapú tanulási tapasztalatokba való integrálása érdekében.
  • ösztönző és inkluzív lehetőségek megteremtése a szak és felnőttképzési oktatók számára szakmai fejlődésük továbbfejlesztésére.
  • A digitális munkaalapú tanuláson alapuló képzési lehetőségek gazdagítása és vonzóbbá tétele a tanulók számára.
  • A képzési szereplők és a vállalkozások közötti együttműködés megújítása és vonzóbbá tétele, a WBL-tapasztalatok digitális eszközökkel való hozzáférhetőbbé tétele.

 logok_uj_iposz_projekt