Aktuális híreink

Baráth Károly aranykoszorús fényképész mester 40 éves kisipari-vállalkozói munkáját díjazta az IPOSZ

2023. May 31. 15:12
Baráth Károly aranykoszorús fényképész mester 40 éves kisipari-vállalkozói munkáját díjazta az IPOSZ
Az IPOSZ (Ipartestületek Országos Szövetsége) emléklapot adományozott Baráth Károlynak, az aranykoszorús fényképész mesternek, aki hosszú évek óta kiemelkedő munkájával és elkötelezettségével hozzájárult a kisipari-vállalkozói szektor fejlődéséhez. Baráth Károly számos sikeres projektet valósított meg, és szakmai tevékenysége példamutató a szakma számára. Az emléklap elismeri a hosszú évek kitartó és kiváló munkáját a fényképészet területén, valamint a kisipari-vállalkozások támogatásában.
Az elismerést Németh László, az IPOSZ elnöke és  Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) építészeti államtitkára adta át.
Fotó: Juhász Melinda
Baráth Károly aranykoszorús fényképész mesternek, aki 1943-ban született Jászberényben. Érettségi után fényképész szakmát tanult. 1982-ben a Szolnok Megyei Fényképész Szövetkezetben dolgozott. Autoidakta módon kitanulta a színes fotózást és sikeresen dolgozott. 1982-ben önállósította magát.
 
Csatlakozott a KIOSZ jászberényi szervezetéhez, ahol hamarosan elnökségi tag lett. Az ipartestületek megalakításában tevékenykedett. Az IPOSZ Vagyonkezelő Bizottságában is dolgozott.
 
Megalakították a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Ipartestületek Szövetségét, melynek 1992 óta elnöke a mai napig.
 
1990-ben létrejött az Országos Fényképész Ipartestület, amely 25 év alatt sokat tett a szakma fejlődéséért. Ennek a szervezetnek 20 évig alelnöke volt.
 
28 éve segíti a Jászberény és Környéke Ipartestület munkáját, mint alelnök.
 
Az olasz és német testvérvárosi ipartestületekkel sikeres együttműködést szervezett.
 
Számos kitüntetésben részesült: IPOSZ Díj, Aranykoszorús mester oklevél, Magyar Kézművességért Díj Arany fokozata. Közösségi munkáját Jászberény városa 2005-ben PRO URBE díjjal ismerte el, valamint 2021-ben Jászberény Város DÍSZPOLGÁRA címet adományozott részére.
Több mint 40 éve segíti a tisztes ipart és annak szervezeteit. 40 éves munkássága, kiváló szakmai tevékenysége alapján javasolták kitüntetésre.