Aktuális híreink

Hiánypótló digitális képzést szervezett az építőipari kivitelezőknek az IPOSZ

2021. June 28. 09:03
Hiánypótló digitális képzést szervezett az építőipari kivitelezőknek az IPOSZ
Európai uniós forrás felhasználásával hiánypótló digitális képzést szerveztek az építőipari kivitelezők számára, hogy támogassák a mikrovállalkozások fejlődését, a korszerű technológia térnyerését az ágazatban - közölte az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) az MTI-vel.
    Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetségének elnöke a közleményben ismertette, hogy a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében 50 millió forint felhasználásával az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségével (IVSZ) közösen valósítják meg az országos projektet.
    A projekt részeként 100 főre kiterjesztett mélyinterjút készítettek, ez alapján alakították ki a tananyagot az építőipari kivitelezőkkel közösen - tájékoztatott az IPOSZ.
    A képzésen alkalmanként 20 fő vehet részt. Eddig már kétszer háromnapos oktatást tartottak a programban, és folyamatban van az utolsó szervezése is - közölte az IPOSZ.
    Tordai Balázs, az IVSZ ipar 4.0 szakértője a közleményben kiemelte, sok vállalkozó még mindig nem használja a közösségi médiát tevékenysége támogatására, ezért a képzésen ezeknek a platformoknak a lehetőségeivel is megismerkednek a résztvevők, hogy miként használják vállalkozásuk érdekében.
    A digitális eszközök az ajánlatok elkészítésében is nélkülözhetetlenek, egy látványos prezentáció pedig hozzájárulhat a sikeres üzletkötéshez - tette hozzá a szakértő.
    Az oktatási napokon bemutatják az épület információs modell (Building Information Modeling - BIM) rendszert is.