Aktuális híreink

Huray Gábor a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült

Huray Gábor a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült
Huray Gábor a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, a Nyíregyházi Építőipari Ipartestület elnöke, a térség fejlődéséhez hozzájáruló magas színvonalú szakmai és aktív társadalmi tevékenysége elismeréseként, a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült.
Fotó: Juhász Melinda
 
Huray Gábor víz-, gáz-, központifűtés-szerelő mester, egyéni vállalkozó. 1948-ban született Nyíregyházán.
 
Az általános iskola elvégzése után a jó hírű 110-es Szakmunkásképző Intézetben kitanulta a vízvezeték-szerelő szakmát.
 
1962-ben az ÉPSZER Vállalathoz szegődött, ahol 1978-ig volt szerelő, kitűző, vezető szerelő, épületgépész technikus, szerelőipari művezető. 1979-től két évig a TESZÖV műszaki irodáján műszaki ellenőrként bővítette szakmai és emberi ismereteit.
 
Másfél évtizeddel ezelőtt, 1980-ban váltotta ki a kisiparos engedélyét, vízvezeték-szerelőként dolgozott. Aztán három szakmából tett mestervizsgát. Víz-, gáz-, központifűtés és csőhálózat-szerelő.
 
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és a szomszédos megyékben is letette munkájával a névjegyét.
 
Tokajban, a borok királyának városában részt vett a mezőgazdasági szakmunkásképző, a központi orvosi rendelő, a kereskedelmi iskola építésében. A nyíregyházi konzervgyár ezeradagos konyhájának építésénél szintén sokat dolgozott. A Tiszavasvári Vegyészeti Gyár, a vajai konzervüzem, a rohodi édesipari üzem építésénél is szorgoskodott.
 
Nevezett személy 1980-tól napjainkig – 38 éve folyamatosan – az a vállalkozó, aki az épületgépész szakmában elévülhetetlen érdemeket szerzett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, az országban és határainkon túl is a szakképzés és a továbbképzés területén.
 
Részt vett a szakma elméleti tematika kidolgozásában, a német-magyar mestervizsga szint egyeztetésében, valamint a multiplikátorképzés kimunkálásában és megvalósításában.
 
1980-tól napjainkig részt vesz a mestervizsgáztatásban, illetve 1982-től a vízvezeték-szerelők mestervizsga-bizottságának tagja, majd elnöke lett. 1988-tól a központi mestervizsga-bizottság megyei elnökeként tevékenykedett. 1988-tól a nyíregyházi alapszervezet elnöke volt, nyolcvankilenc óta a Nyíregyházi Építőipari Ipartestület Egyesület elnöki tisztét tölti be. Időt és energiát nem kímélve megyei szinten szervezi és segíti a kis- és középvállalkozások gazdasági és szakmai munkáját. Az épületgépész szakosztály elnöke is. 1990-ben az IPOSZ megyei alelnöke lett, és országos elnökségi tag.
 
1994 őszén a megyei kézműves kamara elnökének választották, ezerkilencszázkilencvenöt januárjától a Magyar Kézműves Kamara Országos Elnökségének tagja. Közéleti munkája más szakmák területére is átnyúlik: mellesleg a megyei kereskedelmi és iparkamara elnökségének is tagja.
 
Kitüntetései, elismerései: 1986-ban Emléklappal ismerték el munkáját. 1987-ben Országos Kiváló Szervezeti Munkáért elismerést kapott, később megyei KIOSZ-oklevéllel tüntették ki, aztán megkapta a Kiváló Szervezeti Munkáért kitüntetés arany fokozatát.
 
 
Ezerkilencszázkilencven fontos dátum volt az életében, ekkor a Kiváló Kisiparos kitüntetés arany fokozatát vehette át. 1992-ben a megtisztelő Aranykoszorús Mester kitüntetést kapta meg. 1971-től 1985-ig a városi tanácsnak is tagja volt, ez idő alatt többször kapott jó szót, elismerést tevékenységéért.
 
2018.08.21-én, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Dísztermében, Huray Gábor a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehette át.