Aktuális híreink

IPOSZ Díjban részesül Gubola Zoltán, a sikeres pékmester

2023. May 31. 15:04
IPOSZ Díjban részesül Gubola Zoltán, a sikeres pékmester
A hosszú évek kitartó munkája és kiváló szakmai tevékenysége elismeréseként Gubola Zoltán pékmester, a Pásztó és Vidéke Ipartestület elnöke, büszkén veheti át az IPOSZ Díjat. Az elismerést az iparos életének kezdetétől fogva aktív részvétele, pékségének sikeres fejlődése és a helyi szakmai szervezet vezetésében vállalt megbízatása alapján érdemelte ki. Gubola Zoltán évek óta képviseli a hagyományos pékáruk készítését, és családi vállalkozásában értékes szerepet játszik. Az IPOSZ Díj méltó elismerése annak a kitartásnak és elhivatottságnak, amellyel a pékmester hozzájárult a kézművesség és iparosság fejlődéséhez. A díjat Németh László, az IPOSZ elnöke és  Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) építészeti államtitkára adta át. 
Gubola Zoltán pékmesternek, aki 1991. március elsején kezdte meg tevékenységét, mint pékmester. Eleinte csak kenyeret készítettek kovászolt technológiával, majd kibővítette kínálatát, kiflikre, zsömlékre, finom péksüteményekre, kalácsokra. A 3 fős létszámú pékség ma már 8 főre bővült és a pékárukat ők szállítják két megyébe is, számtalan boltba. Tanulókat is foglalkoztatott a három évtized alatt, akik maradtak is nála a sikeres szakmunkásvizsga letétele után.
Ma már egy nagy családi vállalkozás van a tulajdonában, felesége és gyerekei is besegítenek a munkába.
 
Az iparos élet elejétől fogva aktív részese a Pásztó és Vidéke Ipartestület munkájában, 2016-tól pedig ő látja el az elnöki tisztséget. A szervezet vezetőségével egyeztetve, lelkiismeretesen látja el feladatát.
30 éves munkássága, kiváló szakmai tevékenysége alapján javasolták IPOSZ Díj kitüntetésre.