Aktuális híreink

IPOSZ törekvések a munkaalapú képzés digitális eszközökkel való javítására WBL Erasmus + projekt keretében

2022. September 23. 06:08
IPOSZ törekvések a munkaalapú képzés digitális eszközökkel való javítására WBL Erasmus + projekt keretében
Egy ERASMUS+ KEY ACTION 2 STRATÉGIAI PARTNERSÉGI PROJEKT keretében megtörténtek az első lépések. "A tapasztalati tanulás és a munkaalapú képzés digitalizálásának eszközei, angol rövidítéssel WBL" című projekt megvalósítása során az IPOSZ egy kvalitatív, fókuszcsoportos kutatást végzett a képzés digitalizációja jó gyakorlatainak azonosítására. A bevont érdekelt felek (szakképzési szakértők, diákok, gyakorlatvezetők, szakoktatók, munkaadók) részt vettek az online és személyes fókuszcsoportos beszélgetésekben. Az interjúk során elhangzott meglátások segítenek a digitális szakképzési tanfolyamok fejlesztésére vonatkozó iránymutatások kidolgozásában, a projekt valamennyi partnerének tapasztalatait egyesítve.
 
Az IPOSZ ebben a nagy nemzetközi projektben azt képviseli, hogy a projekt során megfelelő hangsúllyal szerepeljenek a vállalkozásoknál dolgozó gyakorlati oktatók szempontjai, különös tekintettel az ipartestületeknél lévő családi, mikro és kisvállalkozásokban tevékenykedő gyakorlati oktatók szempontjaira.
A projekt magyarországi megvalósítását elindító online találkozó meghívóját hamarosan megküldjük az ipartestületeknek és elhelyezzük az IPOSZ honlapján. Nagyon fontos lenne, hogy ezen a nyitó megbeszélésen minél több gyakorlati képzést folytató, az ipartestületeinkben tevékenykedő vállalkozás képviselője is részt vegyen.
euslogok