Aktuális híreink

Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült Winkler Károly, a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület elnöke

2024. March 14. 19:15

Winkler Károly, a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület elnöke, elismerésül a több évtizedes szakmai és érdekképviseleti tevékenységéért, valamint a Győr-Moson-Sopron vármegye gazdasági és társadalmi életében játszott jelentős szerepéért, a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehette át.

Az állami kitüntetést Fónagy János, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese adta át az 1848-as forradalom és szabadságharc kezdetének évfordulója alkalmából.
allami_kituntetesek_20240314_111001_DSC_46181

Fotó: Juhász Melinda

  allami_kituntetesek_20240314_103307_DSC_4446  Szakmai Önéletrajz
 
Winkler Károly Csornán született 1955-ben, édesanyja Sarok Magdolna gyári munkás, édesapja kőműves iparos volt.
1972-ben maga is kitanulta a kőműves szakmát, amelyet annyira megszeretett, hogy másodéves ipari tanuló korában társaival elvállalta és elvégezte egy új családi ház teljes felépítését.
A győri építőipari technikum elvégzése után tett mestervizsgát.
Tíz éven keresztül dolgozott a jánossomorjai Töváll-nál és újabb tíz évig a L.H.Á.T.G. alkalmazásában.
1979-ben megnősült, házastársával, Fördős Erzsébet tanítónővel három gyermeket (Péter, Károly és Bence) nevelnek.
          
WINKLER TÜZÉP Kft. alapításának ötlete, története:
 
Winkler Károly tulajdonos ügyvezető igazgató (mosonmagyaróvári lakos) 1991-ben váltott ki iparengedélyt lapos tetejű épületek vízszigetelésére. Ugyan ebben az évben vette át építési tervezői magánfuvarozói vállalkozói igazolványát Mosonmagyaróváron. Az év júniusában megnyitotta első építő- és tüzelőanyag kereskedését Mosonszolnokon. A nagy kereslet által serkentve, egyre újabb és újabb tüzéptelepek követték.
A tevékenység bővítésére az ötletet az adta, hogy a rendszerváltás folyamán a tüzelő- és építőanyag kereskedelemmel foglalkozó állami vállalatok és szövetkezetek jobb esetben átalakultak, magántulajdonba kerültek vagy egyszerűen megszűntek.
Ezáltal a régióban jól bevált és újonnan megjelent építőanyagok kereslete nagymértékben meghaladta a kínálatot.
Előtte a nagy vállalatnál, a „LAJTA-HANSÁGI ÁG“ tervező, majd építésvezetőként dolgozott.
 
Mindenképpen előnyt jelentett az építőipar területén szerzett nagy szakmai gyakorlata.
Ennek következtében folyamatosan nyíltak a Winkler Tüzép telepei a város környéki falvakban, melyek főleg az ÁFÉSZ szerepét vették át.
1993-ban édesapja örökségeként átvéve a vállalkozási tevékenységi körét tovább bővítette tetőszigeteléssel.
A Winkler családba még egy fiúgyermek született öccse László, a családból hozott indítást a munkához ő is örökölte, szorgalmas sikeres vállalkozó Jánossomorján a WINKLER-TRANSZPORT KFT. fő tevékenysége a szállítmányozás.
A család Jánossomorján lakott ott jártak (Károly és László) általános iskolába és vállalkozást is folytat ott mindkettő.
A terjeszkedés és az eladó helyek folyamatos számszerű növekedése (nem utolsó sorban a tevékenységi körök bővítése) miatt a tulajdonos – egyben ügyvezető igazgató – úgy döntött, hogy kereskedelmi tevékenységét társasági formában működteti és 1994 végén megalapította a jelenlegi WINKLER TÜZÉP Kft-t.
Így kerültek át az 1994-től egyéni vállalkozásként kiszolgáló tüzéptelepek és értékesítő helyek kft. formába.
Jelenleg a terjeszkedés folyamán a vármegye főbb városaiban – Győr, Mosonmagyaróvár, Sopron, Csorna – és a környék falvaiban működnek telephelyek.
A WINKLER-TÜZÉP Kft. megalapítással szinte egy időben alakult a W M. Kft., 1994. december 5-én, fő tevékenységi köre (raktározás, tárolás ingatlan, tehergépkocsik, rakodógépek bérbeadása).
Az ingatlan vásárlást már 1995-ben kezdeményezte és a MÁV-tól megvásárolta a vasúti tüzéptelep helyét vasúti kirakodóval. Ez nagyban segítette azt a tényt, hogy kikerült a város forgatagából a szénpor, valamint a vagonkirakások egyszerűsítették és gyorsították a tüzelő ellátás gondjait, nem beszélve arról, hogy az építőanyag szállítást is.
Volt egy bizonyos időszak, amikor a hagyományos tüzelő forgalom visszaesett, de egy pár éve valószínű az ár differenciák miatt újabban a hagyományos fűtésre sok család visszatért.
Az ingatlan vásárlásának is hagyománya van, ezért a W M Kft. megvásárolta a vasút melletti telkeket (Mosonmagyaróvár, Győr), mert a vasútállomás szomszédsága miatt a kapcsolata régebbi.
 
A WINLKER-TÜZÉP Kft. családi vállalkozás és folytatódik a tulajdonos három fiával, az idősebb fiú Péter okleveles építészmérnök, 15. éve tevékenyen részt vesz a napi munkában, szervezés, irányítás stb.
A középső fiú Károly is 10. éve tevékenyen részt vesz a napi munkában, szervezést, irányítást végez, Ő közgazdász diplomával rendelkezik, amit a Modern Üzleti Tudományok Budapesti karán szerzett, továbbá az IBA International Business Academy-n, Dániában is diplomázott.
Természetesen több nyelven beszélve a külkereskedelmi kapcsolatokat is Péter és Károly, a család fiatal generációi intézik. (ANGOL-NÉMET nyelvtudással rendelkeznek)
A harmadik fiú Bence, kereskedelmi középiskolát végzett Technikusi Oklevéllel, német nyelvtudással rendelkezik, főleg a kereskedelmi tevékenységben jeleskedik, Ö is 8. éve rendszeresen részt vesz a napi munka irányításában.
Winkler Károly tulajdonos ügyvezető 2001. június 14-én megalapította a WINKLER & Fiai TÜZÉP Kft.-t, a Sopron Balfi út 147. szám alatti telephelyet, ezzel is kedvet adva fiainak a családi vállalkozás fejlesztéséhez.
 
-        A versenyképesség növelésének igénye a kínálat növelését is jelentette számára, ezért 2004-ben Kínából hozott be többféle termék választékot.
-        2008-tól a határ másik oldalán, Szlovákia fővárosában, Pozsonyban is megvetette a lábát egy újabb telephellyel.
-        Úgy szintén Ausztriában is (gattendorf-i tüzép-telepet) üzemeltet.
-        A központi telephelye: 9200 Mosonmagyaróvár, Halászi út 1.
 
A 30 év munkájának eredménye, a kft-ék ütemes fejlődésének titka a nagy önfegyelem és az eredmény visszaforgatása, a termelés területe és a termékválaszték állandó bővítése.
A vásárlók igényeinek maximális kielégítése, a bevált és az új - modern termékek megjelenítése, előzékeny udvarias és segítőkész kiszolgálás, Winkler Károly személyes törekvő irányításával és az értékesítő munkatársak részéről.
 
 
Winkler Károly a sok munka mellett, élete minden szakaszában közösségért munkálkodó, tenni akaró ember, aki tevékenyen segít a rászorulóknak, tudja, és szem előtt tartja, hogy köszönettel tartozik szüleinek, hogy munkára nevelték, családjának, hogy időt biztosítanak számára, a fiainak, hogy mindhárman a vállalkozás sikeréért dolgoznak.
A kiterjedt tevékenységhez, munkatársainak, hogy a sikerek elérésében segítették.
 
2003 óta elnöke a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestületnek.
2008 óta tagja és elnöke a Duna Hungária Építőipari Zrt. beszerzési társulatának Budapesten.
A térség környezetében lévő területek és épületek szépítéséért is tett munkálatokat.
A társadalmi szervezeteknek, iskoláknak, óvodáknak, egészségügyi, városi, falusi egyéb rendezvények vagy éppen egyéb rászorulóknak nyújtott támogatást.
Winkler Károly, mint
a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület elnöke
 
A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület tevékenysége a 2003. évi szervezeti megújítástól, Winkler Károly elnökletével hatékonyabbá vált.Az ipartestületi székháznak, a helyi iparosság általi visszatulajdonlási eseményein túl, az iparosok által való használati szándéka is megfogalmazódott.
A megújult érdekképviseleti szervezet, az adott legmagasabb döntéshozó körökben is kereste elődeik hagyatékának valós birtokbavételi lehetőségét.
Winkler Károly, az első vállalkozásának, 1991. évi alapításától folyamatosan példaképül szolgál az évről-évre sikeresen építkező magyar családi vállalkozások számára.
Az ipartestület kitartó és következetes munkája, és az iparosságot jellemző céltudatossága végre meghozta gyümölcsét, a 2017. november 10-én rendezett székház birtokbavételi ünnepségen, Dr. Nagy István agrárminiszter az 5. számú mosonmagyaróvári választó kerület országgyűlési képviselője hathatós közbenjárásával, a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület iparos elődeik által felépített székházát és ingatlanát, Széles Sándor a Győr-Moson-Sopron vármegyei főispán, az addigi használati jog feloldásával, a helyi iparosság birtokába helyezte az épület kulcsainak ünnepélyes átadásával.
 
Eltökélt szándék, hogy létrehozzanak a Mosonmagyaróvár és környéke iparosai számára egy méltó otthont, amely a jelen és a jövő szakemberei számára a nívós szakmai képzés támogatását, a szakterületükön történő fejlődés lehetőségét biztosítja.
Azáltal, ahogy elődeik a székház alapkövének letételével az iparosok otthonát teremtették meg, a jelen iparossága az örökül kapott székház méltó felújításával, elődeik nyomán a jövő nemzedékének egy biztos pontot, stabil alapokat kíván adni.
Az ipartestület, 2018. január 26-án megrendezett Rendkívüli Taggyűlésének döntése értelmében, energetikai és építészeti korszerűsítési, felújítási terveket készítetett, amelyek alapján az Iparos Székház felújítását végzi.
A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület2018. november 8-án az alapító iparos elődök emlékének méltó ápolásával megünnepeltefennállásának 110. éves évfordulóját. Az iparos székház hasznosításának eldöntésére szervezett és 2018 január 26-án megrendezett rendkívüli taggyűlése, a 2018. május 11-i évi rendes közgyűlése, valamint a havonként rendszeresen összeülő vezetősége is, az iparos székház és ingatlana egészének korszerű felújításának megvalósítását határozta el.
 
A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület a székházépület és ingatlanának felújítását saját erőből megkezdte, követve alapító elődei dicső példáját, a fent említett több fórumon és levélben is felkérte tagságát és pártolóit, hogy csatlakozzanak a felújítás megvalósításához.
Az ipartestület az iparos székház jövőbeni hasznosítását a jelen és a jövő iparosságának szolgálatába kívánja állítani oly módon, hogy az ügyvitelen túl az ingatlan egésze a Magyar Szakemberképzés otthona legyen, az alapító iparos elődök tevékeny emlékének méltó ápolásával és annak továbbadásával.
Az ipartestületaz iparos székház felújításának pénzügyi hátterét biztosító saját erőn túl, összefogásra való felhívással fordult a magyar társadalom egészéhez téglajegyek kibocsátásával, amelyben „Összefogás a Magyar Szakképzésért” jelszóval, felhívással fordult téglajegyek vásárlására.
Az ipartestület a felújított iparos székházat2019. szeptember 20-án megrendezett székházátadási ünnepségen, méltó módon ünnepelte meg az építésének és átadásának 80. éves évfordulóját.
A 20. éve Winkler Károly elnökletével, folyamatosan törekvő hittel „megfertőzött”, szervezetileg is sikeresen tevékenykedő Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület, folyamatos építkezésével, szakmai érdekképviseletével és országosan is kiemelkedő munkájával, példát mutat a jelen és a jövő társadalmának.
 allami_kituntetesek_20240314_112059_DSC_4678


deneme bonusu veren bahis siteleri online casino siteleri 1xbet mobil poker siteleri rulet oyna bonanza siteleri
casino siteleri
pendik escort
bahis siteleri
deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler
Desi bengali bhabhi homemade xxx sex mms Petite teen hard fucking interracial sex Cute teen blonde has kinky anal sex in thigh high stockings
Deneme bonusu veren siteler
1xbet giriş
Deneme bonusu veren siteler
https://joyfulantidotes.com/
tedxpenn.com
tipobet yeni giriş
deneme bonusu veren siteler
deneme bonusu veren siteler
deneme bonusu veren siteler
deneme bonusu veren siteler
venüsbet
bahis siteleri
casino siteleri
superbetin
betsat deneme bonusu veren siteler
çevrimsiz bonus veren siteler casino siteleri casino siteleri canlı casino
en iyi casino siteleri
deneme bonusu veren siteler
Deneme bonusu veren siteler Deneme bonusu veren siteler Deneme bonusu veren siteler Deneme bonusu veren siteler
venüsbet
Deneme bonusu veren siteler
deneme bonusu veren siteler