Aktuális híreink

Maloun Tibor a Magyar Kézművességért Díj Arany fokozatában részesült

2022. May 21. 18:49
Maloun Tibor a Magyar Kézművességért Díj Arany fokozatában részesült

Maloun Tibor az Ipartestületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének titkára, a Győr és Vidéke Ipartestület titkára, akit az ipartestületekért, az iparosokért végzett több évtizedes munkájának elismeréseként az IPOSZ Magyar Kézművességért Díj Arany fokozatú kitüntetésre terjesztettek fel.
Maloun Tibor egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni az IPOSZ XXXIX. Közgyűlésén, így részére a kitüntetést Károlyi Pál Gyula, a Sopron és Vidéke Ipartestület elnöke, kőfaragómester vette át.
Fotó: Juhász Melinda

Maloun Tibor 1986-tól 1994-ig a KIOSZ Építő-, Fa- és Vasipari Alapszervezet munkatársa, 1994-től a Győr és Vidéke Ipartestület főelőadója, majd 2002. november 19-től a mai napig a szervezet titkára.
2000 évtől a Győr és Vidéke Ipartestület által alapított Céhmester Építőipari és Számviteli Kft. ügyvezető igazgatója, az „Iparosok Szociális Alapja„ Alapítvány kuratóriumi tagja, majd 2022. óta a Kuratórium elnöke.
 
2019. óta az Ipartestületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének titkára. 2016 márciusától a Győr-Moson-Sopron Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság tagja.
 
A győri szervezetnél kistérségi fórumok, szakmai napok, ifjúsági rendezvények szervezése és lebonyolítása több évtizeden keresztül. Vállalkozási ismeretek oktatása és vizsgáztatás. Munkavédelmi, tűzvédelmi tanfolyamok lebonyolítása. Számos rendezvény, így iparos bálok, horgászversenyek, nyugdíjas napi rendezvények szervezése. Szakmunkásképzéssel kapcsolatos tanácsadás, adózással kapcsolatos tájékoztatók tartása. Ifjúságpolitikai Bizottság vezetése, munkabrigádok működtetése. Helyi érdekképviselet ellátása. 1989-ben IPOSZ Díjban részesült.