Aktuális híreink

Németh László- A mentorálás kulcsfontosságú a végzett szakmunkások számára

2023. April 28. 16:48
Németh László- A  mentorálás kulcsfontosságú a végzett szakmunkások számára
Véget ért a háromnapos 16. Szakma Sztár Fesztivál, amelynek megnyitó ünnepségén részt vett Németh László, az IPOSZ elnöke is, majd csatlakozott Orbán Viktor miniszterelnökhöz és kíséretéhez és közösen bejárták a 16. Szakma Sztár Fesztivál helyszíneit, ahol a tanulók az utolsó simításokat végezték.

A sajtóbejárást követően az IPOSZ elnöke külön meglátogatta az IPOSZ tagok standjait (a Szobafestő-Mázoló-Tapétázó Országos Ipartestületet, Kőfaragó és Műkőkészítő Vállalkozók Országos Ipartestületét, Magyar Cukrász Ipartestületét és az Autószerelők Országos Egyesületét) a Hungexpo G és F pavilonjaiban. Az elnök a látogatás során elmondta, az ilyen események lehetőséget adnak a fiataloknak arra, hogy kipróbálják magukat a különböző szakmákban, és megismerjék a szakma sokszínűségét és a szakemberek által végzett munka sokféleségét.
Németh László úgy véli, hogy a szakmák népszerűsítése és a szakemberek támogatása kulcsfontosságú az ország gazdasági fejlődése szempontjából, és ezek az alkalmak hozzájárulnak ehhez. Reméli, hogy az elkövetkező években is lesznek hasonlóan sikeres Szakma Sztár Fesztiválok, és bízik benne, hogy minél több fiatal szakember lesz az országban, akik a tudásukkal és szakértelmükkel hozzájárulnak majd az ország fejlődéséhez. Az IPOSZ elnök szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a sikeres szakmai vizsgák után is fontos figyelmet fordítani a frissen végzett tanulókra, mivel belőlük lesznek a jövő kézműves vállalkozói.
Az idei Szakma Sztár Fesztiválon idén 54 szakma csaknem 200 versenyzője mutatkozott be. A versenyek mellett látványos, élményszerű programokkal és agrárszakmai bemutatókkal népszerűsítették a szakmatanulást.
Fotó: Juhász Melinda