Aktuális híreink

Orbán Viktor: harcolni kell minden munkahelyért és minden beruházásért

2020. szeptember 02. 06:40
Orbán Viktor: harcolni kell minden munkahelyért és minden beruházásért
Bár az elmúlt években nem születtek meg azok a válaszok, amelyek Európát versenyképessé tették volna, Lengyelország vezetésével Közép-Európa gazdasága sikertörténetet ígér. A járvány, léket ütött a mi gazdaságainkon is, de harcolni kell minden munkahelyért és minden beruházásért – mondta Orbán Viktor a 15.Bledi Stratégiai Fórumon a közép-európai miniszterelnökök megbeszélésén.
A kormányfő hétfőn részt vett a Bledi Stratégiai Fórumon, kétoldalú megbeszéléseket folytatott közép-európai miniszterelnökökkel, valamint a szlovéniai magyar közösség képviselőivel is tárgyalt.
Orbán Viktor kifejtette, hogy fontos kérdés a versenyképesség az árutermelés szempontjából. Azért nem veszik meg az európai árukat, mert a színvonaluk már nem olyan, mint volt régen, vagy a versenytársak termékeinek a színvonala jobb, túl magas árat kérünk értük, az adók túl magasak és a bürokrácia túl nagy - sorolta.
    Kijelentette: az európai gazdaságot "áramvonalasítani" kell, hogy versenyképes legyen. A miniszterelnök közölte: a problémák régiek, ezeket már azonosították, de az elmúlt években nem születtek meg azok a válaszok, amelyek Európát versenyképessé tették volna.
    Kiemelte: ugyanakkor jó hír, hogy Lengyelország vezetésével - amelynek gazdasága a legrobusztusabb Közép-Európában - a V4 és a térség gazdasága sikertörténetet ígér. Bennünket is oldalba vágott ez a járvány. Léket ütött a mi gazdaságainkon is, harcolni kell minden munkahelyért és minden beruházásért, de mégis összességében ez a térség a versenyképesség, a nemzetközi versenyképesség szempontjából sokkal biztatóbb képet mutat, mint az Európai Unió többi része. Ez a jó hír és a legjobb hír, hogy mi ebben a részében élünk Európának – emlékeztetett.
MTI/koronavirus.gov.hu