Aktuális híreink

Újra jótékonykodtak az iparosok

2022. September 02. 12:41
Újra jótékonykodtak az iparosok
A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület és a Segédlevél Közhasznú Alapítvány is szívesen tett eleget a meghívásnak, a XII. Levéli Veterán Traktor Találkozó és Családi Napron, ahol megtartották az idei Iparos Családi Napot is.
„Az iparosok nem csak a tagságot, hanem a rendezvényen résztvevőket is nagy örömmel látták vendégül a felállított iparos sátorban, ahol az ízletes ételek, frissítő italok és kellemes beszélgetés mellett jótékonysági gyűjtést tartottak a Levéli Német Nemzetiségi Általános Iskola javára. Az iparos sátor házigazdája Domonkos Sándor kőművesmester - ipartestületünk nagyrabecsült vezetőségi tagja volt. A házigazda segítségére a vendéglátás során: Kissné Farkas Erika, Hofbauer András,
Schmitzhofer Lajosné Irma és Vucsics Katalin voltak.” – mondta el Banyár Tamás az ipartestület titkára.

Az immár 113 éves szervezet 2 csapattal is részt vett a rendezvény főzőversenyén:
1. csapat képviselője – Horváth István festőmester „Szigetközi halászlével” – Mosonszolnokról
2. csapat képviselője – Szarka György hentesmester „Marharaguval” – Mosonmagyaróvárról
„Versenyen kívül az iparos sátornál is kavarogtak az ínycsiklandó illatok – vette át a szót Mayer Zsuzsanna felügyelőbiztottsági elnök. „Füstölt csülkös – káposztás babragu” – egy hagyományos sváb étel főtt a bográcsban, melyet Banyár Tamás, Schmitzhofer Lajos és Domonkos Sándorné készített.
 
Mindhárom főzőcsapat jótékony célra ajánlotta fel az ételekért és italokért kapott adományokat, így 202.700,-Ft-ot tudtunk átadni a rendezvény színpadán a Levéli Német Nemzetiségi Általános Iskola jelen levő képviselőjének a rendezvényre kilátogatók nyilvánossága előtt.”

„A tervek szerint ezt az összeget az iskolaudvar felújítására – korszerűsítésére fordítjuk majd.” – tudtuk meg Tolnainé Bartalos Ildikó tanítónőtől.
 
 
„A jótékonysági adománygyűjtés kezdeményezésével jó példával kívánunk hagyományt teremteni és minél szélesebb körű összefogásra ösztönözni a résztvevőket a helyi közösségek támogatásának céljából.” – fűzte hozzá Banyár Tamás.
„Az iparosság egyik alapvető sajátossága a jó célok érdekében való sikeres összefogás. Most sem volt ez másként, a következő adományozó vállalkozók segítségével valósulhatott meg az ételek készítése és a vendéglátás, melynek bevételét a Levéli Német Nemzetiségi Általános Iskola részére ajánlottuk fel.” – mondta el Tuba Szabolcs a Segédlevél Közhasznú Alapítvány elnöke.

Támogatóink voltak:

Darnó-Hús Húsüzeme
Domonkos Sándor kőművesmester
Dubnicz Szerviz Kft.
Family-Friss Kft.
Horváth István festőmester
Kissné Farkas Erika fordrászmester
Lajta-Pékség Kft.
Mayer Zsuzsanna virtuális asszisztens
Molnár Miklósné Gyöngyi zöldségkereskedő
Szarka György hentesmester
Winkler Tüzép Kft.
 
Domonkos Sándor a Levéli Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökeként megköszönte a Levéli Önkormányzatnak és a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestületnek, hogy lehetőséget teremtettek és teret adtak a XII. Levéli Veterán Traktor Találkozó és Családi Nap keretein belül a jótékonysági gyűjtésnek.
 
„Isten áldja a tisztes ipart!”
Újra jótékonykodtak az iparosok