Szakképzés

Innovatív Szakképzésért TISZK: modernizált oktatási rendszer valósulhat meg

Innovatív Szakképzésért TISZK: modernizált oktatási rendszer valósulhat meg

Befejeződött az együttműködésen alapuló, vagyis intézményeket összegyűjtő térségi integrált szakképző központok, vezető beosztású pedagógusainak továbbképzése az "Innovatív Szakképzésért TISZK" szervezésében. A projekt megvalósításához kilenc munkacsoport állt fel, amelynek tagjai különféle tematikájú fejlesztési vagy éppen képzési találkozókon vitatták meg a hatékony működés tartalmi, feltétel- és eszközrendszerét.

Az "Innovatív Szakképzésért TISZK" tartalmi, módszertani, infrastrukturális és humánerőforrás-fejlesztése a munkavállalói kompetenciák, az esélyegyenlőség, a piacképes szakképzés összehangolása, képzőközpontok kialakítása érdekében” TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0031 projekt célja volt, hogy erősítse az intézmények közötti kapcsolatot, és megismertesse a pedagógusokkal a legmodernebb módszereket. Az „Innovatív Szakképzésért TISZK” nem csupán a tanárok, de a fiatalok tréningezéséről is gondoskodott, a szakemberek aktívan beszálltak a diákok gyakorlati felkészítésébe is.

A projekt zárásával tisztázódtak a jövőbeni tervek, és körvonalazódott, hogy mely területek igényelnek további fejlesztéseket, amit érdemes lesz egybekötni azzal, hogy az eredmények szakmai és szervezeti szinten is megvalósulhassanak – tudtuk meg Dr. Zsikla György projektmenedzsertől.

 

Forrás: FISZ Hírügynökség